Видео урок

Здравейте, сръчни вълшебници. Вероятно повечето от Вас вече знаят, че аз оцветявам дигитално, т.е аз не използвам маркери или моливи а 2 програми - Photoshop и Autodesk Sketchbook Pro . Причината да се престраша да покажа  този начин на оцветяване е заслуга на Ем. Тя много ме подкрепя и помага, вдъхна ми доверие и кураж. Огромни благодарности скъпа, Ем!

Приятно гледане!

Дигитално оцветяванe

Ако виждате клипът размазан, натиснете настройка с HD качество. Това е първият ми клип и се надявам да съм била достатъчно изчерпателна. Ще се радвам да чуя (видя) мнението Ви, както и препоръки за да мога в следващите уроци да подобря начина на работа.

Няколко съвета относно видовете PNG картинки. Важно е когато оцветявате картинката да бъде само с контури. Някои автори изпращат и PNG картинки в които има бял цвят. Тогава трябва да повторите стъпките при записване на PNG печата с Фотошоп.

Пример:

контури и запълване на изображението с бял цвят
само контури

Дигитално оцветяване - Работа с дигитални хартии 

 
11 коментара:

 1. Интересно, на живо като ми обясняваш, нищо не разбирам! Сега обаче виждам нещата по - ясно! Клипчето е страхооооотно, много полезно, до най - малката подробност, за индианци като мен. Браво, Зара. Обаче трябва да ми ги сложиш тези копици, защото на моята програмка нещо не излизат :) Или излизат, ама...
  Р.S.: Брей, като поискаш си много красноречива! Няма "ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ", "а-а-а-а-а-а-а". Целувки от мен!

  ОтговорИзтриване
 2. Страхотен урок ....искам ощеее Много ми хареса и с интерес ще следя .Моля те да ги споделяш и във ФБ, и в Консорциума ,защото ще ги изпускаме ,а е много интересно и полезно .
  Поздрави

  ОтговорИзтриване
 3. И аз съм впечатлена, а по принцип не съм фен на картинките ;))) Предложението на Ади е заслужено!

  ОтговорИзтриване
 4. Йееее! Най- накрая нещо ново, интересно и изключително забавно!!! Благодаря ти, Зара! Впечатлена съм, със сигурност ще пробвам само ей така, от интерес...може пък и да се справя. Това спестява доста инвестиции от маркери - хихихи..... Още веднъж БЛАГОДАРЯ!!!

  ОтговорИзтриване
 5. Браво за страхотното клипче! Знам колко е трудно да се направи подобно нещо и то така, че да е разбираемо и ясно за всички. Прекрасно е, че си се захванала с това! На мен лично ми ми стана много интересно, още когато ми помогна с моята Ясмин. А за резултата изобщо няма да говоря! Става фантастично :)
  Много ти благодаря за цялото отделено време, за помощта и насоките, които ми даде! Продължавай се в същия дух и с нетърпение ще чакам следващото уроче!

  Гуш
  Ем

  ОтговорИзтриване
 6. Зара, чудесно и много полезно уроче! Благодаря ти за съветите, безценни са. Не знам дали скоро ще се престраша да оцветявам така, но ще го имам в предвид, ако тръгна :)

  ОтговорИзтриване
 7. Зара, моля те продължавай с тези урочета, изключително полезни са...благодаря !

  ОтговорИзтриване
 8. Благодаря много, Зара! Много ми е полезен този урок:)

  ОтговорИзтриване
 9. Благодаря. Страхотно представени уроци. Направо те приканват да опиташ :)

  ОтговорИзтриване
 10. Браво на теб, Зара! Изгледах клипчетата с голям интерес.

  ОтговорИзтриване
 11. Много полезна публикация! Днес реших и аз да се пробвам с Autodesk Sketchbook Pro - като първи впечатления мога да кажа, че съм впечатлена от цветовете. Ще продължа да се занимавам с нея. Благодаря, за насърчението!

  ОтговорИзтриване