21.05.2016 г.

За мечтателите...

Здравейте сладури,
днешната ми публикация е специален поздрав, за първата годинка на Картишок Блог за предизвикателства и рожденичката Кат. Желая ви много, много вдъхновение, да сте все така узмихнати, позитивни и зареждащи ни с желание за творене. 

И сега малко за новия ми проект. От мнооооого отдавня не бях хващала четка и боя, джелатос или стенсил. Днес започнах един албум, но нещо не ми се получи и реших, че е време да се помажа малко, както аз си знам. Джиджи, черното го мазах с пръсти ;). Идеята се роди докато се рових из блоговете и попаднах на страхотното freebie от ADFD - Magical Bloom Dancer.
Реших да не правя страница за журнала, а да направя едно пано, което да закача в детската стая за мотивация на Криси. Първоначалната идея беше да е бонбонено, сладко, захаросано розово, но кога и как се отплеснах в космос така и не разбрах.Фона направих с джелатосите и черна акрилна боя. Планетата е обилно намазана с гесо, след което нагрях с пистолета за горещ въздух. Исках да направя повърхността максимално да наподобява на лунен пейзаж. След страничката с бухала, вече имам опит за този ефект, така че никак не се затрудних, а и знаех съвсем точно какво ще постигна - без грешки и изненади :) За звездите използвах страхотния стенсил на Cadence - MU-12. 
Цялото пано покрих с гел медиум с фин брокат за повече блясък


Изключително много си харесвам фона. Комбинацията от текстурата на канаваца и хаотично нанесено (гъсто) гесо, създават усещането за рисувано платно от изключително талантлив и умел художник :)))))


Естествено пак видях зор с надписа, но няма да се впускам в обяснение.Да речем, че това не е точно ефекта който съм търсила. В крайна сметка мисля, че си пасна добре.

Ще покажа малката мечтателка в: 




10 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Ехаа... мога да кажа само едно космическо ... УАУ !!! :) Много ми харесва!!! :)
    Страхотна мотивация бих казала, а с космоса вечее много ме спечели :)
    Уникално!!! :) ... А това плат ли е или е някакъв странен ефект с нещо друго?
    Прегръдки
    Вили :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили, основата е канаваца. За по-точно купувала съм си от Джъмбо готови пана. Това е 21/18см и са 3 броя в пакет :)

      Изтриване
  3. Прекрасно пано! Много съм впечатлена. Наистина е като рисунка. Харесва ми много надписа. Надявам се да нямаш нищо против да го използвам за някоя страница от журнала си :)

    ОтговорИзтриване
  4. УАУ...е много меко казано! Много вдъхновяващо пано бих казала :) Аз лично ще се радвам, ако по-често хващаш боичките, джелатосите и стенсилите :)

    ОтговорИзтриване
  5. И тук да ти пиша колко съм впечатлена от платното ти, Зара! Прекрасно послание за детската стая на малка принцеса! Благодаря, че го показваш в предзвикателството на Картишок!
    Прегръдки
    Ирена

    ОтговорИзтриване
  6. Заре, уникално платно!!! Не мога да му се нагледам. Всичко си е на точното място, прекрасно!!! Браво.

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасно е, Зара! Наистина впечатляващо и ефектно, нарисувано със замах като от истински художник =) Страхотно послание и усещане носи.

    ОтговорИзтриване