1.04.2015 г.

art journal...?

Привет, талантливки!
В този слънчев ден, не на шега и не на лъжа излиза новото ни месечно предизвикателство в Card Mania Challenges, а темата е Цветя.

Аз се спрях на сладката Michelle in Hot Air Balloon, на таз месечните ни спонсорите -  Milk'n Coffee.

И ако ви се вижда, че картичката изглежда по различен начин от досегашните ми... очите не ви лъжат! И аз започвам да се зарибявам по арт журналите. След последната страничка на Джиджи, седях цял ден и гледах клипчета, техники и т.н. Още много силно ме държеше вдъхновението когато се прибрах и реших, че "днес ще правя арт журнал, пък каквото ще да става". Ама тя тая работа само с гледане на клипчета на става... Моята работа заприлича на "Ще правим таратор, ама понеже нямаме кисело мляко, няма да слагаме и краставица". 
В случая намам молексикон (дано не бъркам името)
Ама то и гесо нямам... е, нали сега само ще пробвам. Трябва ли да се хвърля да пазарувам?!? 
Аааа... ми и Пастели Gelatos нямам.
Друго, друго... какво нямам? Нямам маркер четка
Към списъка с НЯМАМ добавям и печати.
Ура! Имам прозрачен гел лак- медиум или каквото там се води. 
Значи съм готова и мога да започвам!


Пастели Gelatos
Пастели Gelatos
Пастели Gelatos
Пастели Gelatos
Пастели Gelatos
Като начало разпечатах картинката в 2 копия. Едното използвах за шаблон на балона, другото оцветих (сега забележете) на ръка с акварелните моливи, кошницата и момичето. Елементите на балона изрязах с ножичка и дистреснах. До тук добре! Реших да не оставям нещото недовършено докато се сдобия с необходимите пособия и материали и затова взех решение да направя картичка. Намазах основата с лак медиума и докато се чудех с какво да заместя пастелите видях водните бои на малката :) Да ми е жива и здрава и все така да не си прибира нещата. С пръстче размазах синята боя по края на картичката и резултата ме задоволи напълно. След това изрязах останалите елементи, залепих, намазах и дистреснах. Облаците намазах със структурна паста. До тук всичко премина гладко, но нещо ми липсваше. Отворих отново клипчетата на Вики и видях, че дава допълнителна сянка и дълбочина на елементите с маркер четна на Фабер. Добре де, нямам такова, обаче имам един подходящ маркер на Touch. Минах по края на елементите, размазах с пръст докато още не е изсъхнало и се получи горе долу добре. Явно и медиума е бил още съвсем малко влажен, защото в началото маркера се размазваше добре, но към края (на облаците) почти не успях да го разнеса. Нищо, целта оправдава средствата, а и ми беше много забавно. За финал малко точки с единственият ми стенсил рязан на камеото и дистрес. Не ми се искаше проекта да отиде в кутията с недовършени, поради еди каква си причина, проекти, за това предпочетох да довърша с нещата които в момента имам и да запазя вдъхновението до край. 

Специални благодарности на:

Много ме вдъхновихте момичета, надявам се скоро да покажа нещо с повече опитност, с по-голяма трудност за изпълнение и значително по-професионално ;)
За сега това е от мен!

4 коментара:

  1. Много навремре ми идва веселата ти пролетна картичка, Зарче. Развесели ме в мрачния ден. А описанието на изработката и още повече. Много ми е кеф като чета, че някакви такива дребни пречки като липсата на конкретни материали не само не са те отказали, но напротив, мотивирали са те за нещо още по-интересно и различно. Допада ми твоята интерпретация и бих казала, че излизането от зоната на обичайния ти комфорт е от огромен плюс за всички нас :) зрителите.

    ОтговорИзтриване
  2. Зара, аз мисля, че е достатъчно професионално това, което си ни показала! Страхотно си се справила като за пръв път! =)

    ОтговорИзтриване
  3. Ама, много е яка! :) И изобщо не спирай дотук! И на мен ми липсват доста неща, пък с интерпретации се получават наистина интересни проекти! ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Честно да си кажа ,изобщо не прилича на нещо което правиш за първи път с недостатъчно средства!Погледнато през моите очи си се справила повече от добре!Мнооооого ми харесва:)

    ОтговорИзтриване