1.11.2014 г.

Рамки за снимки

Добър вечер,
в този късен час съм тук с нещо новичко за мен и уроче за вас. Още снощи седнах и реших, че ще правя нещо, но още не знаех какво точно. Първоначалната ми идея беше кутия, но без да се усетя спретнах една рамка за снимка. След голямото мацане на Дарк картичката и Хелоуинската такава, само мисля къде и как да намажа структурна паста. От  доста отдавна ми се ще да направя нещо наподобяващо шарката на дърво, но до този момент нямах подходящите материали. И сега едно уточнение! Моля, хората занимаващи се с декупаж да не ми се смеят много, защото това което направих за мен си беше чист експеримент без познания, без никаква информация кое как се случва. Всичко е чиста импровизация с това с което разполагах в момента вкъщи. Но нека да започнем...

Необходими маретиали:
Мукава (аз използвах 4мм)
Дъска за рязане
Макетен нож
(по възможност с метален корпус и с големи остриета)
Метална линия
Четка с твърд косъм
Шкурка
Структурна паста
Акрилна боя
Стенсили
Лепило (може и течен силикон)
Като начало изрязваме рамката от мукавата с размер 15/15см (естествено може и друг размер, но нали казах, че щях да правя кутия :) ), както и едно парче с размер 13,5/13,5см. Важно е инструментите с които ще режете да са като горе описаните, защото ако използвате пластмасова линия е много вероятно да изкривите или да срежете края на линията.
 Разчертайте квадрат в голямата рамка на 3см от краищата и изрежете внимателно с макетния нож. Квадратчето което остава ще използваме за основа на която ще подпрем рамката за да може да се сложи на бюрото или скрина. След като сме изрязали всичко, изшкурваме краищата на елементите за да ги загладим.
На изрязаната рамка ще сложим структурна паста и ще размажем с четката, така че да зе получат възможно по големи резки.

На вече изцяло намазаната рамка правим едни линии с опакото на ножа по диагоналите за да имитираме свръзката на летвите на дървените рамки. Да си призная доста трудна задача ми се стори това и вероятно не е съвършено, но пък е супер забавно!


Докато чакаме пастата да изсъхне (което се оказа поне 4-5 часа минимум) можем да подготвим задната основа която ще подпира рамката. Тук не мога да съм много точна с размерите, но трябва да изглежда горе долу така.


След това с акрилната боя оцветяваме задната основа и "крачето" което подпира рамката. Когато пастата на основата е изсъхнала, мажем и нея с акрилната боя отново с четка с твърд косъм за да запазим резките. можете да декорирате с каквото пожелаете и както пожелаете. Аз избрах да използвам стенсили и оцветена структурна паста с различни цветове акрилна боя за да станат релефни фигурки. След като всичко е готово слагаме 3Д двойно лепяща лента на задната основа и залепяме за предната, като оставаме горната страна отворена за да може да се пъхне снимката.След това залепяме и крачето. Както казах може да използвате и течен силикон, но аз не съм му голям фен и действам само с лепилото на Анита (пресипвам си го в писалката за да ми е по-лесно) с него става много здраво!


Това са и трите ми рамки в по детайлни снимки.  Съжалявам за качеството на снимките но на лампа толкова!


Ами това е за сега от мен, надявам се съм била полезна :)7 коментара:

 1. Хе-хе. МНого яко. Обичам такива цапаници. Скоро гледах и урок за домашна, структурна паста, така, че скоро може и аз да се тествам с това. Усмихната вечер от мен и много усмивки. :)

  ОтговорИзтриване
 2. Ей Зара страхотна си. Наскоро пробвах в бързината да направя рамка, но времето не стигна и я зарязах. Отделно като се виждахме си купих структорна паста и май това уроче ми трябваше за да се развихря :) Благодаря :))

  ОтговорИзтриване
 3. Няма начин след това лесно уроче дане направя и аз опит! Страхотно! Благодаря ти! Рамките ти са много добри!

  ОтговорИзтриване
 4. Чудесни рамки, много полезен урок! Благодаря!

  ОтговорИзтриване
 5. Супер са рамките! Много вдъхновяващо! Благодаря за урочето!

  ОтговорИзтриване
 6. Браво, суперски са станали, поздравления:)
  Маринела

  ОтговорИзтриване
 7. Мдааа, отвсякъде дебне вдъхновение при теб. Благодаря за страхотния урок :)

  ОтговорИзтриване