22.10.2014 г.

Готическата Графиня

Здравейте,
време е за ново предизвикателство в Хартиени Вълшебства. През следващият месец сме ви подготвили една доста мрачна тема "Дарк". Всичко тъмно, мрачно, зловещо, готическо и сатанинско е добре дошло при нас и ние с радост ще го приютим!

***

За темата този месец реших да направя една Готическа Графиня и за целта, какъв по-подходящ печат от тъмните и мрачни на Abigail Larson. Спрях се на прекрасната The Oval Portrait.

Та, ето я и нея! Тя е зловеща, тъжна, мрачна и същевременно толкова магнетично красива.


За първи път оцветявам толкова детайлна картинка и мога да кажа само "Евала" на всички които успяват да ги оцветят с маркери и моливи в размер за картичка! Както знаете оцветявам дигитално и мога да приближа отделна част за да я виждам по-добре, но честно казано доста се поизпотих докато успея да оцветя целият печат. Очите нарочно не оцветих, а оставих "празни" за да подсиля по-страховитият вид на портрета.




Истинското, интересното и забавното преживяване беше докато правих гарвана, паяка, свещника и едното зъбно колело. Използвах структурна паста, а за цвят я смесих с металик черна акрилна боя. Първо направих гарвана, но нещо много блестящо ми идваше (заради металика) и след като пастата изсъхна го намазах отгоре само с черна акрилна боя. Доста добре се ретушира бляскавият ефект, но същевременно под определен ъгъл се вижда, че не е дибидюс черно. 


Докато си играех с другите елементи малката ми "помощничка" взела тампона с малиновото на цвят мастило и намазала гарвана. Голям шок изпитах в първият момент, не заради друго, просто не ми се правеше наново. Когато го загледах обаче, видях, че перфектно се връзва с лилавото по роклята и цветята. За съжаление от снимката не се вижда добре, но получателката ще има възможност да го разгледа по обстойно!







Свещникът и паяка са направени по същия начин с тази разлика, че не добавих черна боя а ги оставих металик. Самите свещи пък, направих отново със структурна паста но за цвят сложих кремава акрилна боя. Понеже ми стояха много светли и чисти на фона на всичките други дистреснати хартии и елементи, реших да ретуширам и тях с малко черен дистрес и отново с малиновото мастило.
Пламъците направих черни заради един много любим мой филм от детството - Hocus Pocus


 Ако не сте го гледали и не правите връзката ще разясня. В него 3 вещици (Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy) отвличат деца за да им вземат младостта и да станат отново красиви, млади и най-вече безсмъртни. За да не изпадам в подробности... при обесването им те направиха заклинание, че в нощта на св. Светии девственик ще запали свещта с черния пламък и те ще възкръснат. Така и стана! Реших да вложа тази символика в черните пламъци на свещника. Стори ми се достатъчно мистично и зловещо. 

 



Паячето пък, сякаш само изпълзя от "дупката на стената". 
Сложих и марля, която поодърпах оттук оттам, и дистреснах с черното мастило. Прилича ми на отблъскваща паяжина. Идеята взех от уникалната картичка на Джидж :)











За по автентичен вид на портрета, сложих лак върху роклята на Графинята, както и по фона зад нея.


 Зъбните колела направих по 3 различни начина. Първо ги изрязах от бирен картон, но едното е боядисано с металик черна акрилна боя (добавих и от малиновото мастило), другото само дистреснах с черното мастило, а третото покрих с останалата смес от пастата. Исках да са различно черни за да не се слеят (особено на снимката). На трите сложих от напукващия кракъл за по голям ефект. По края на рамката и цветята също сложих от кракъла, а черепа покрих с глоси акцент.


Със синджира също падна голяма играчка, защото той беше плътно черен, а на мен не ми седеше достатъчно автентично старинен. Реших да го изшкуря с едра шкурка на възможно най-голяма площ по сегментите след което го намазах с черната металик боя. Ще си кажете какъв е смисъла? Не го оставих да изсъхне, а го сложих в една кърпа и го разтрих в нея. По този начин го "оксидирах" така да се каже. Резките от шкурката се напълниха с боята, а високите части останаха лъскави и така се създаде илюзия за старинност. Естествено има и готови синджири със старинен ефект, но аз не разполагах с такъв в момента, та си го направих в движение.
Във висулката има дизайнерска хартия покрита с напукващия кракъл. 
Общо около 10 часа работа, като в това число не включвам и времето в което гоних "помощничката" ми, да си взема обратно нещата, които с голяма ловкост и бързина забърсваше от масата, комода, пода и където още бях разхвърляла. Като изключим това и тя този път доста се позабавлява, маза с ЧЕРНАТА акрилна боя, за мой късмет само по белите листа (е, и малко по масата, но пак не е по стените и светлата ми мека мебел). Цапане с дистрес, акрилна боя, лепило и малко отрязана част на роклята преди да я видя...но ни беше много весело. Надали скоро ще повторя забавлението обаче!
Ами това е по-интересното по изработването на картичката. Надявам се не съм била досадна с толкова писания, но така или иначе рядко ми идва муза да пиша...

Картичката ще отиде при един от записалите се в Хелоуинската  игра на Кали :)

И не на последно място... шМи справла ли съм се? На картичкофурийската среща ми даде кураж да я оцветя, помниш ли?




11 коментара:

  1. Безумна картичка, много ми харесва :) Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Зара, остави ни без думи с тази картичка! Невероятно изпълнение и много интересен пост :) Много се смях за гарвана с малиновото мастило :) Но понякога от грешките се получават страхотни ефекти! Мога само да те поздравя за всички експерименти и невероятния резултат! Жестока "дарк" картичка!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Gorgeous card I love your image and your colouring. Thanks for joining us at TPS, good luck with the challenge. hugs Shirleyxxxxx

    ОтговорИзтриване
  4. Харесвам такива творби - майсторски изпипани до последния малък детайл, които ти отнемат дъха и мисълта... Браво. Мога само да се надявам някой ден да имам подобни творения в колекцията си.
    Усмивки, Зара. :)

    ОтговорИзтриване
  5. A fantastic gothic style Halloween card, I love all of your elements, the reaven is a fabulous addition. I'm not sure whether it would be suitable for the male gendre but hey it's a brilliant card. Thanks so much for joiming us at Cardz 4 Guyz. Caz

    ОтговорИзтриване
  6. Втори опит за коментар.... :)

    ....Иии виждам е имало смисъл. Справила си се брилянтно. Абигейл е уникален художник, а ти просто прекрасно си "съживила" (ама тези същества живи ли са въобще?? :)) един от любимите ми портрети и то в каква въздействаща композиция. Браво. Възхитена съм :)ххх

    ОтговорИзтриване
  7. I love your card...is really "Scary" ;-). Colors and embellishments are so cute.
    Thanks for joining us at TPS
    Hugs
    Sandra

    ОтговорИзтриване
  8. Заре, няма да те лъжа, че съм те изчела на един дъх. Четох те 2 дни между опитите ми, но четох с огромен интерес историята зад всеки детайл. :) Видях картичката ти предварително, защото не устоях на тийзъра във ФБ и тогава видя първоначалната ми възхита. :) След обстойно оглеждане съм още по-влюбена и си стискам палци да си ми късметче! :) Браво за старанието и прелестното изпълнение. Поздрави и на помощничката! <3

    ОтговорИзтриване
  9. What a fabulous Halloween card such perfect details.
    You have won the gift voucher on Mo's Dream Team blog hop, please check out the blog to find out how to claim your prize.
    luv
    Debby

    ОтговорИзтриване
  10. Wow this is just fabulously dark and eerie. Love your colouring and all the fabulous embellishments too. Thank you for joining in the Paper Shelter Challenge this time.

    Hugs, Vannessa
    TPS DT

    ОтговорИзтриване