28.06.2014 г.

Покана

Здравейте, 
минавам да Ви покажа покажа каква покана спретнах посред нощите. Имам поръчка от моята леля за направя покани за нейния празник и аз взех много присърце тази молба. След чудене дали да използвам само цветни хартии или да използвам дизайнерски такива, се спрях на варианта с дизайнерските. Понеже за първи път изпълнявам серийна поръчка, трябваше всички хартии да са еднакви, след дълго гледане и чудене коя как да съчетая и какво да избера се спрях на прекрасните MajaDesign Vintage Autumn.  В много голяма степен поканата ми е вдъхновена от стила на  Dorota_mk.

Ето и какво се получи:Тези дни правих много рамки, всички с различна техника. Искам да споделя как направих тази. Не съм срещала такава до сега из нашите блигове, не съм и засичала из други проекти, които съм виждала. Вероятно не съм открила топлата вида, но ще ви покажа как да си направите готина рамка с релеф.

И така необходимо ви е:
подходящ шаблон за рамката (аз използвах този на Xcut, най-малкият размер)
Бирен картон*
 (Внимавайте, когато го режете на Биг Шот. Ако усетите, че машината се затруднява да го изрежете по-добре спрете. Може да изрежете няколко рамки от друг картон и да ги слепите една за друга. Целта е да стане по-стабилна рамката за да не се изкриви)
Гранитна боя
Течни перли (може и друг вид боя с перлен ефект)

И така, изрежете рамката с шаблона


Не е необходимо да си играете да чистите картона. Изрежете правоъгълник (или форма според рамката) в средата


След това нанесете отгоре гранитна боя с помощта на някакъв инструмент. Старайте се са достигнете до края на рамката, но да не губите релефа й.

Когато гранитната боя изсъхне можете да я оставите натурална или да придадете ефект с друг вид боя, например перлена, мраморна и т.н.

Аз използвах течни перли, защото в момента не разполагах с друго, но за напред ще продължа да експериментирам. Толкова е забавно!


6 коментара:

 1. Страхотно! Всичко е много красиво - и поканата и рамката. Благодаря за идеята! =)

  ОтговорИзтриване
 2. Супер изглежда, Зара! Нямам търпение да се поизцапам малко! :)

  ОтговорИзтриване
 3. Прекрасна идея, с още по- прекрасна покана. Благодаря за споделеното!

  ОтговорИзтриване
 4. Прекрасна идея! Тъкмо се чудех как се правят такива рамки. Благодаря за ценното уроче :)

  ОтговорИзтриване
 5. Страхотен урок, благодаря че сподели с нас :)))

  ОтговорИзтриване
 6. beautiful card and paper and love how you made the fantastic frame
  carol x

  ОтговорИзтриване