7.05.2013 г.

Кутията със спомени

Здравейте,
идният месец моите родители празнуват 31 години брачен съюз. Да са ми живи и здрави, и още дълги години да живеят в любов и разбирателство. Та, по този повод реших да направя тази картичка и да ги зарадвам за празника! А, идеята ми хрумна след като прочетох предизвикателството на шМи, "Третия рафт, в ляво - голямата кутия...". Историята която тя сподели е прекрасна и силно ме развълнува.
След дълго търсене и подбор на снимки (защото всички са ни прекрасни, хихи), реших да използвам тази, на която са на терасата в ресторант Лебед. Снимката е направена от моят дядо, който по онова време се е занимавал с фотография, но аз реших да я сканирам за да мога да и придам малко ефект с новите технологии. Красивият бордюр направих с неговата гилотина, която получих като подарък, от него, и ми е изключително скъпа.




А докато се рових из албумите намерих и една снимка която е една от любимите ми. Както вече споменах дядо ми е бил запален фотограф и си е имал една малка тъмна стаичка в която се е случвала магията на експонирането на снимки. След голямото събитие имал за не лека задача да прояви всички направени снимки. Но понякога и най- педантичните правят грешки. Точно това се е случило и тогава. Докато проявявал две снимки без да иска ги надсложил и... дефекта се превърнал в ефект. След като видял получената снимка побързал да повтори грешката, но за съжаление не успял да направи второ копие. Разказвам тази история защото винаги когато разглеждам албума и стигна до нея мама ми казва " Това сме ние с татко ти, през моя поглед гледащ в бъдещето ни!"





Въпреки съвременните програми и възможностите им, тази снимка си остава един сантиментален спомен с история, която ще разказвам на децата си.


Включвам се в: "Третия рафт, в ляво - голямата кутия...".




6 коментара:

  1. Много красива се е получила картичката, а снимките ... страхотни. Я, ти си можела да пишеш, значи :) Вдъхновяваща история, със още по - вдъхновяващо последствие :). Браво, Зара!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря мила, радвам се, че я оценяваш

    ОтговорИзтриване
  3. Браво, Зара. И аз така ще започна. Какъв прекрасен спомен си имаш и колко завладяващо ни го разказа. Картичката ти е прекрасна и точно такава, каквато трябва да бъде - семпла, но нашепваща благо за обичта и уважението, за мечтите и сбъдването им, за радостта от споделения живот. А "дефектната" снимка е просто вълшебна. За оригиналната гилотина мога само благородно да завидя. Ценно съкровище си имаш и ти желая да го ползваш в още безброй прелестни проекти за в бъдеще. Благодаря ти от сърце, че се включи толкова блестящо в моето предизвикателство при Картичкофуриите :)ххх

    ОтговорИзтриване
  4. Много мило и красиво споделено и изработено!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви, за милите думи!

    ОтговорИзтриване
  6. Зара, уникална история... И аз ще кажа, че за гилотината благородно ти завиждам :) Ползвай я със здраве и ни радвай с красиви проекти. "Дефектната" снимка - просто е уникална :) И историята и картичката, всичко много ми хареса.Браво! Прекрасна работа си свършила :)

    ОтговорИзтриване