29.11.2014 г.

Три малки елфчета

Добро утро на всички,
в тази слънчева съботна, ноемврийска утрин (нямам представа студено ли е навън, не съм си подавала носа). Днес ще ви покажа и последните 3 тага от коледната размяна на Ем. С тях бройката стана общо 8 :) Както се пее в една "класическа" песен "Не мога се запра" хаха. Явно съм най-запаленият фен на играта, но какво да направя като ми е кеф и удоволствие да правя коледни тагчета, а нали това е главната цел на нашето хоби. Но стига приказки... да покажа тагчетата и да споделя малко за тях. Както бях писала на първото от серията елфчета, ще има продължение и ето го сега тук. Първоначалната ми идея беше да ги направя серия в коледни цветове, но нещо в мен ми казваше, че трябва да са различни! И така почти месец след първото, идеята ми отлежа и се превърна в нова серия от 3 тага. Едното естествено е розово, второто стана синичко, а третото златно.
А сега отнова да кажа с какво направих зимните ефекти! Топките и на трите елфчета са покрити с Кристалните гранулки. Рамките, отново с прекрасните зимни ефекти от UAU.bg., а именно Ефектни кристали и  ViVa Paper Pen  - Opal, като първо нанасям течните перли като контур и след това поръсвам обилно с кристалите. Направих и малки снежинки с 3D Snow / ice - Snowriter, Шаблоните със снежинките са на Memoru box, и Impression Obsessio. 

Таговете ще покажа в:
Challenge #242 - Snow (w/a Mo image)
Challenge #20 ANYTHING GOES
Challenge #160 - Anything Goes
 

Награда:


21.11.2014 г.

Make A Card

Здравейте,
повод за днешната ми публикация е играта на Ани "Make A Card". Включих се с огромно удоволствие и ентусиазъм и имаше защо. Моите 2 другарчета бяха Ем и Софи на които изпратих почти еднакви материали и сега ще чакам да видя какво са сътворили. Аз от своя страна също получих по един комплект от тях. Както каза Веси в един коментар "много е лесно да направиш картичка с готови материали" и да ви кажа е права. Картичката на Ем сглобих за няма и 1ч. (не включвам времето за оцветяване на печата естествено), а тази от Софи за горе долу същото време. 


 Това са материалите от Ем. Ето и картичката която направих:


Тук по интересният материал беше натрошеното кадифе с които работя за първи път и малко го оплесках, но успях да прикрия грешките (поне така се надявам) Останаха ми още материали и смятам да направя още една картичка :)

 А това са материалите от  Софи:


И картичката която направих:


Печата ми изпрати Софи, което от една страна много ме улесни, защото е подходящ за хартиите, които ми изпрати. От друга страна си беше цял ден оцветяване, но пък резултата си заслужава :) Бисквитките са оцветени, но са с допълнителни ефекти и маски за да изглеждат по реалистични. Paper piecing на бисквитките, шапката и чувала с брашно, като под изрязаните елементи не съм слагала 3Д двойнолепяща лента, а обикновена. Исках да има релеф, но да е по загадъчен. По снежинката и на снежинките на картинката има
Ranger Diamond Stickles, фук-фук-фук подарък изненада ми е от Софи за което съм й много благодарна. Голяма изненада!Картичките  ще  включа в CMC#60 Use a Digi / Картичка с дигитален печат,

Сега ще чакаме да видим какво направиха момичетата с моите материали :)

8.11.2014 г.

Сладка Коледа

Здравейте,
днес ще покажа над какво лях кръв и пот 2 дни :). Повода е участието ми в един базар (за първи път ще ми е, тъй че стискайте палци да не се "изложа" на изложението ;). Та искаше ми се да направя нещо по интересно от картичка и се спрях на изработка на кутия за шоколад. Размерите и начина на изработка видях в блога на Кали. Запретнах ръкави и ето какво сътворих :)
 И сега аплодисменти за момичето, което предвиди от къде ще минава панделката и я сложи преди да залепи всичко :)


 Това е втората кутия
За днес това е от мен. Отивам да правя и останалите неща, които съм намислила и скоро ще покажа и тях.

4.11.2014 г.

Коледна песен

Ииии.. пак съм тук със четвъртото тагче за играта на Ем :) Безспорно този е много силно повлиян и вдъхновен от прекрасните проекти на Вили. Печатите са ми 50% подарък от Блог хопа на Мо. Избрах прекрасните Ragged Carolers, а имах и 5$ подарък :)  Роклята също оцветих по урочето на Вили. Макар да оцветявам дигитално си мислех, че тези правила за мен не важат, но се оказа, че изобщо не е така. Обикновено започвам със светлите цветовете и завършвам с тъмните, но този път стриктно се придържах към урока и смея да твърдя, че резултата е поразително различен и съвършен. А сега вижте какво сътворих :)


 Венеца направих с един от любимите ми пънчове на Марта Стюард. А забелязахте ли малките шишарки? Ще се учудите ли ако кажа, че тях също направих с този пънч? За толкова малък венец ми трябваха много малки шишарки и след като не намерих подходящи трябваше да импровизирам. Голяма играчка падна докато го наглася и макар на снимката да не се виждат добре смятам, че се получиха доста реалистични.Това е от мен за днес:) Залавям се с останалите от групата на пеещите деца и люлеещите се елфчета хаха

1.11.2014 г.

Рамки за снимки

Добър вечер,
в този късен час съм тук с нещо новичко за мен и уроче за вас. Още снощи седнах и реших, че ще правя нещо, но още не знаех какво точно. Първоначалната ми идея беше кутия, но без да се усетя спретнах една рамка за снимка. След голямото мацане на Дарк картичката и Хелоуинската такава, само мисля къде и как да намажа структурна паста. От  доста отдавна ми се ще да направя нещо наподобяващо шарката на дърво, но до този момент нямах подходящите материали. И сега едно уточнение! Моля, хората занимаващи се с декупаж да не ми се смеят много, защото това което направих за мен си беше чист експеримент без познания, без никаква информация кое как се случва. Всичко е чиста импровизация с това с което разполагах в момента вкъщи. Но нека да започнем...

Необходими маретиали:
Мукава (аз използвах 4мм)
Дъска за рязане
Макетен нож
(по възможност с метален корпус и с големи остриета)
Метална линия
Четка с твърд косъм
Шкурка
Структурна паста
Акрилна боя
Стенсили
Лепило (може и течен силикон)
Като начало изрязваме рамката от мукавата с размер 15/15см (естествено може и друг размер, но нали казах, че щях да правя кутия :) ), както и едно парче с размер 13,5/13,5см. Важно е инструментите с които ще режете да са като горе описаните, защото ако използвате пластмасова линия е много вероятно да изкривите или да срежете края на линията.
 Разчертайте квадрат в голямата рамка на 3см от краищата и изрежете внимателно с макетния нож. Квадратчето което остава ще използваме за основа на която ще подпрем рамката за да може да се сложи на бюрото или скрина. След като сме изрязали всичко, изшкурваме краищата на елементите за да ги загладим.
На изрязаната рамка ще сложим структурна паста и ще размажем с четката, така че да зе получат възможно по големи резки.

На вече изцяло намазаната рамка правим едни линии с опакото на ножа по диагоналите за да имитираме свръзката на летвите на дървените рамки. Да си призная доста трудна задача ми се стори това и вероятно не е съвършено, но пък е супер забавно!


Докато чакаме пастата да изсъхне (което се оказа поне 4-5 часа минимум) можем да подготвим задната основа която ще подпира рамката. Тук не мога да съм много точна с размерите, но трябва да изглежда горе долу така.


След това с акрилната боя оцветяваме задната основа и "крачето" което подпира рамката. Когато пастата на основата е изсъхнала, мажем и нея с акрилната боя отново с четка с твърд косъм за да запазим резките. можете да декорирате с каквото пожелаете и както пожелаете. Аз избрах да използвам стенсили и оцветена структурна паста с различни цветове акрилна боя за да станат релефни фигурки. След като всичко е готово слагаме 3Д двойно лепяща лента на задната основа и залепяме за предната, като оставаме горната страна отворена за да може да се пъхне снимката.След това залепяме и крачето. Както казах може да използвате и течен силикон, но аз не съм му голям фен и действам само с лепилото на Анита (пресипвам си го в писалката за да ми е по-лесно) с него става много здраво!


Това са и трите ми рамки в по детайлни снимки.  Съжалявам за качеството на снимките но на лампа толкова!


Ами това е за сега от мен, надявам се съм била полезна :)