28.06.2014 г.

Покана

Здравейте, 
минавам да Ви покажа покажа каква покана спретнах посред нощите. Имам поръчка от моята леля за направя покани за нейния празник и аз взех много присърце тази молба. След чудене дали да използвам само цветни хартии или да използвам дизайнерски такива, се спрях на варианта с дизайнерските. Понеже за първи път изпълнявам серийна поръчка, трябваше всички хартии да са еднакви, след дълго гледане и чудене коя как да съчетая и какво да избера се спрях на прекрасните MajaDesign Vintage Autumn.  В много голяма степен поканата ми е вдъхновена от стила на  Dorota_mk.

Ето и какво се получи:



Тези дни правих много рамки, всички с различна техника. Искам да споделя как направих тази. Не съм срещала такава до сега из нашите блигове, не съм и засичала из други проекти, които съм виждала. Вероятно не съм открила топлата вида, но ще ви покажа как да си направите готина рамка с релеф.

И така необходимо ви е:
подходящ шаблон за рамката (аз използвах този на Xcut, най-малкият размер)
Бирен картон*
 (Внимавайте, когато го режете на Биг Шот. Ако усетите, че машината се затруднява да го изрежете по-добре спрете. Може да изрежете няколко рамки от друг картон и да ги слепите една за друга. Целта е да стане по-стабилна рамката за да не се изкриви)
Гранитна боя
Течни перли (може и друг вид боя с перлен ефект)

И така, изрежете рамката с шаблона


Не е необходимо да си играете да чистите картона. Изрежете правоъгълник (или форма според рамката) в средата


След това нанесете отгоре гранитна боя с помощта на някакъв инструмент. Старайте се са достигнете до края на рамката, но да не губите релефа й.

Когато гранитната боя изсъхне можете да я оставите натурална или да придадете ефект с друг вид боя, например перлена, мраморна и т.н.





Аз използвах течни перли, защото в момента не разполагах с друго, но за напред ще продължа да експериментирам. Толкова е забавно!


27.06.2014 г.

Йо, хо, хо

Здравейте
отново е понеделник и е време за щури предизвикателства! През следващите 2 седмици сме Ви подготвили една морска тема. 

Това е моето вдъхновение за Вас:


Спонсори са ни прекрасните:



Очакваме Ви :)

А аз ще покажа картичката в:

17.06.2014 г.

С дъх на праскови

Здравейте,
минавам за да покажа поредното бебешко комплектче. Този път реших да е в по прасковен цвят, но на снимката изглежда към розово. С това ужасно време нещо не говорим на общ език с фотоапарата :). Ако картинката ви се струва позната, не ви лъжат очите. Използвах готовата си оцветена от миналата година (едно от предимствата на дигиталното оцветяване). В известен смисъл е много лесно, практично и спестява 1-2 часа работа, недостатъка е, че така може да се получи да има 2 и повече еднакви картинки. Единствено смених цвета на поличката и чашката за да паснат с цветовете на хартията.


 Кутията не се различава много от останалите, но толкова свикнах с този модел, че не мога още да се откъсна. Направих си файлове за плотера, което спестява отново много време. Да не говорим, че сега всичко е равно ( Биби, не се смей)! На цветенцата сложих обемни стикерчета. За крилата използвах отново Foam paint. Изключително много ми харесва ефекта който придава, защото седи леко релефна, прозрачна и с блестящ ефект. Аз лично я разнасям с пръст, което допълнително дава една лека грапавина. За чашката и поличката използвах Глоси акцент, а на табелките сложих течни перли в перлено бяло.



Комплектчето ще покажа в
CMC#49 Babies/Бебенца
Challenge #231 - Summer Flowers (w/a Mo image)



Награда: 



4.06.2014 г.

Черно и розово

Здравейте,
минавам за да ви покажа поредната картичка, без повод, просто моментно вдъхновение. 
Използвала съм новото си блокче на Прима, една картинка която оцветих още преди половин година и повече, но все не идваше ред да я използвам, и едни прекрасни черни розички (за съжаление всичките ми опити да не изглеждат като петна на снимката се провалиха, та това е най-доброто което снимах). И понеже нямах пера, реших да сложа едни листенца, които наклъцках с ножицата :)

 





Ще я покажа в:


Награда
Winner  CMC#48 Flowers / Цветя 


Challenge # 107 - Blumenmeer / Lots of Flowers

Challenge # 107 - Blumenmeer / Lots of Flowers
Challenge # 107 - Blumenmeer / Lots of Flowers



3.06.2014 г.

Детски свят

Здравейте вълшебници,
каним Ви, в едно много весело и детско предизвикателство този месец в Хартиени Вълшебства.
 Ще се радваме да ни покажете вашите детски проекти, а освен това имаме и два прекрасни спонсора. надникнете в поста за да разберете подробности

Това е моето вдъхновение за Вас:


Очакваме Ви!

А аз ще покажа картичката в:
ABM Challenge #7 Anything Goes
TPS Challenge # 160 - Make it Manly

Награда: